價格:免費
更新日期:2019-03-04
檔案大小:17M
目前版本:1.0
版本需求:Android 4.1 以上版本
官方網站:http://cprir.com
Email:App@niyasan.com
聯絡地址:隱私權政策
آنچه که سبب شد تا درباره احیای قلبی ریوی، دست بکار شوم و سایتهای اموزشی و کانال آموزشی، سمینارهای مختلف در سطح تهران و ایران راه اندازی نمایم، نخست وظیفهای است که به عنوان یک کارشناس خبره در آموزش احیا و یکی از پرسنل با سابقه در بخش مراقبتهای ویژه، بتوانم آنچه که آموختهام، تجربه کرده ام، در اختیار همکارانم بگذارم. و شاید کمکی کوچک در راه بازگرداندن زندگی به بیمارانی باشد، که ممکن بود خود من تا کنون از آنها بودم. بارها و بارها هنگامی که در بخش فوریتها یا بخش مراقبتهای ویژه با پیام کُد CPR بر بالین شخصی که دچار ایست قلبی و ریوی شده است میروم، به خود میگویم که ممکن بود، من جای این شخص بودم، پس هرچه در توان دارم باید انجام بدهم.
دوم اینکه، حتماً خوانندگان گرامی، به خوبی میدانند که در بازار کتاب، نوشتههای بسیاری وجود دارد که در آن روشها و فنون CPR پایه و پیشرفته بیان شده است، اما آنچه که سبب شد من، ایده جدید CPR-Today online را فراهم آورم، که با زبانی کارا و گفتگویی محاوره ای با روش عملیاتی و چالشی مناظره ای، OSCE دیگر بار در این باب سخن گفته باشم، این بود، که بعد از تجربه های بیشمار و فراگیری از اساتید مختلف و متخصصین بیهوشی، مخصوصا استاد گرانقدر دکتر فرید قره داغی، متخصصین بیهوشی قلب مطالبی که آموخته ام و تجربیاتی که در دوره پایان نامه بدست آوردم؛ یعنی از زمان کار در بخش ویژهICU تاکنون بسیار زیاد جهت CPR بر بالین بیماران حاضر شدم و گواه بسیاری از اقدامات نادرست یا ناقص بودهام، از طرفی پس از برگزاری سخنرانیهای گوناگون در چندین بیمارستان و کارگاههای آموزشی CPR که در طی یک دهه انجام دادم، متوجه فهرستی از کاستیها، چه از نظر دانش CPR و چه از نظر کاربرد روشهای آن شدم.که چندین نمونه آشکار آن را در اینجا میآورم.
در دادن ماساژ قلبی بارها دیدهام که برای کاری با اهمیت بسیار کمتر، ماساژ قلبی قطع شده است و پس از گذشت چندین ثانیه دوباره آغاز شده است. یکی دیگر از کاستیهای بسیار مهم، دادن میزان مایع، جهت احیای بیمار است، بارها دیدهام که برای بیمار نواقصی در کاربرد تجهیزات احیا داشته اند که ناشی از عدم شناخت کافی از وسایل و تجهیزات پزشکی در حین احیا بوده است و در مواردی از راه رگهای محیطی، با استفاده از یک آنژیوکت آبی یا صورتی اقدام به دادن مایع و دارو میکردهاند (بارها در سخنرانیها نیز این پرسش را که با یک آنژیوکت صورتی ـ آبی ـ سبز ـ طوسی و... در هر دقیقه چند میلیلیتر مایع میتوان داد، مطرح کردهام و بیشتر افراد حاضر در جلسه، این مهم را نمیدانستهاند) بدون توجه به اینکه ما، در احیای قلبی ـ ریوی با ثانیهها سر و کار داریم. برای نمونه با یک آنژیوکت صورتی (شماره 20) که در هر دقیقه میتوان حدود 53 میلیلیتر مایع داد (یعنی برای دادن یک لیتر مایع 20 دقیقه زمان لازم است) چگونه میتوان در زمان 4 تا 8 دقیقه که زمان طلایی و نهایی برای BLS و ACLS است، بیمار را به شرایط پایدار رساند. یکی دیگر از نمونههایی که در بیشتر کتابهای شامل دستور کار CPR، یادآوری نشده است، این است که؛ داروهای موجود در بازار ایران به چه صورتی است و با چه درصدی و چگونه باید تجویز شود. برای نمونه هنگامی که در کارگاههای CPR، در درمان PEA و آسیستول و یا برادیکاردی از انتخاب دارو پرسیده میشد، شاید بیشتر افراد میتوانستند بگویند ـ آتروپین ـ اپینفرین یا (بیکربنات و کلسیم در هایپرکالمی) ولی بیشتر شرکتکنندگان از اینکه در یک آمپول آتروپین و اپینفرین چه مقدار دارو وجود دارد یا این داروها چند درصد هستند یا در هر میلیلیتر چند میلیگرم دارو وجود دارد، اطلاعی نداشتند. در مورد اینکه کلسیم کلراید چه تفاوتی با کلسیم گلوکونات دارد و مقدار مورد نیاز هرکدام چقدر است، نیز آگاهی وجود نداشت.
دیگر اینکه بارها در زمان CPR افرادی که دچار ایست قلبی، ریوی شده بودند، دیدهام که وضعیت قلبی بیمار پی در پی تغییر میکند یعنی بیمار آسیستول، دچار VF یا PVT شده، دوباره آسیستول میشود و دوباره VF میشود و سپس ریتم سینوسی پیدا میکند. پس از آن دچار PEA میشود و دوباره دچار آریتمی دیگر میشود و این چرخه گاهی تا نیمساعت یا 45 دقیقه طول میکشد. همه اینها از یک سوی و شیفتگی من به دانش CPR از سوی دیگر، سبب شد که اطلاعات جمع آوری شده کنونی را پیشکش تمام همکاران پزشک، پرستار و گروههای پزشکی که هرکدام به گونهای با احیای قلبی ـ ریوی سر و کار دارند، کنم. تا کمک کوچکی در راه بهبود بخشیدن به بیماران دچار بحران و نیازمند کمک فوری باشد.